Mariborska livarna Maribor, je danes med delujočimi stroji in livarskimi pečmi, proslavila 90. obletnico svojega delovanja. S tem so v družbi strateških poslovnih partnerjev in sodelavcev, poslali v svet najbolj zgovorno sporočilo: Kljub zahtevnim gospodarskim razmeram in sanacijskim postopkom, spoštujemo tradicijo kot temelj naše inženirske prihodnosti.

V zadnjem času je Mariborska livarna Maribor najbolj vpeta v svetovno avtomobilsko industrijo. Dušan Goršek, predsednik uprave je namreč v priložnostnem nagovoru izpostavil, da je prav avtomobilska industrija med najzahtevnejšimi in najbolj razvitimi v svetu. In kdor jo lahko oskrbuje  s svojimi izdelki, dokazuje mednarodno konkurenčnost, inženirsko znanje in najvišje standarde kakovosti. »Tega pa brez tradicije iz katere izhajamo in ki nam je omogočila, da smo obstali še edino veliko industrijsko podjetje v Mariboru, preprosto ne bi zmogli,« je še dodal Dušan Goršek.
V Mariboru so se ob visokem jubileju delovanja Mariborske livarne Maribor, zbrali tudi pomembni poslovni partnerji iz evropskih držav. Na ta način so se med delujočimi stroji najbolj zgovorno prepričali o potencialih, ki jih je Mariborska livarna Maribor ohranila za svoje delo v prihodnosti. V zadnjem času je namreč pridobila še nekaj novih naročnikov iz najzahtevnejšega segmenta kupcev. Pri mnogih je uvrščena tudi med tako imenovane razvojne dobavitelje, kar pomeni, da proizvajalci avtomobilov skupaj z inženirji iz Maribora snujejo tudi svoje bodoče modele in sodobne tehnološke rešitve zanje.
MLM kot industrijski sistem ostal najpomembnejši steber nekoč bogate industrijske tradicije Maribora. S svojo lokacijo na obrežju Drave je v vseh obdobjih odražal izjemno energijo, znanje in željo ostati v svetovnem industrijskem kolesju.

Časom primerno, je Mariborska livarna Maribor svoj jubilej označila delovno in v spodbujanju zavedanja svojih inženirskih potencialov. Potencial, ki hkrati pomeni tudi spodbudno okolje za zaposlene Mariborske livarne Maribor. Za udeležence je ob tovrstnem jubileju v livarskih delavnicah iz žlahtnega aluminija bila izdelana unikatna spominska obletnica s številko 90.