ALUMINIJASTI TLAČNI ULITKI

Taljenje treh različnih aluminijevih zlitin (Al226 (EN AB 46000), Al231 (EN AB 47100), Al239 (EN AB 43400)) nam omogoča, da vam  ponudimo zlitine z različnimi kemijskimi in mehanskimi značilnostmi.

Nudimo celovito rešitev od koncepta, preko prototipa do serijskega izdelka – tudi kompleksne geometrijske oblike. Vse potrebne operacije se izvajajo v hiši, taljenje -> tlačno litje -> toplotna obdelava -> peskanje -> mehanska obdelava -> sestava.

Naši izdelki so priznani po visoki dinamični trdnosti, odpornosti na korozijo in natezni trdnosti. Naš poudarek je avtomobilska industrija, prisotni smo tudi v industriji proizvodnje luči/razsvetljave; ohišij za električne polnilce in drugih podobnih panogah.

Poudarek tudi na raziskavah in razvoju. Razvijamo inovativne rešitve za specifične naloge v najkrajšem možnem času. Pri tem izhajamo iz bogatih praktičnih izkušenj in tehničnega znanja naših strokovnjakov. Posebno pozornost posvečamo visoki kakovosti, na katero se naši kupci lahko vedno zanesejo.

  • vpeljevanje novih zlitin aluminija z boljšimi kemijskimi in mehanskimi značilnostmi
  • vakum – pri tlačnem litju
  • micro spraying – daljša življenjska doba orodij in s tem pozitiven vpliv na okolje

IZDELKI

Smo strokovnjaki pri razvoju in proizvodnji izdelkov za avtomobilsko industrijo. V svojem asortimanu imamo razne nosilce, ohišja, ohišja menjalnikov, ohišja pogonskih sklopov, ohišja prenosnikov moči (PTU), ohišja za zadnji pogon (RDU), pokrove, nosilce motorjev, izdelke za antivibracijsko tehniko… in izdelkov iz drugih industrij –  ohišja luči, ohišja električnih polnilcev ,…

TEHNOLOGIJA

V zadnjih letih smo veliko investirali, zato danes zagotavljamo visok tehnološki in tehnični nivo proizvodnje.

  • visokotlačni stroji za litje od 650 do 2200 ton (Bühler; OMS; Idra)
  • stroji za peskanje; stroji za vibriranje
  • stroji za mehansko obdelavo (Chiron, SW; Nakamura; Makino)